- 4 piersi z kurczaka
- 1 mała cukinia
- 1 duża cebula
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka musztardy
- sok z 1/2 cytryny
- 5 łyżkek oliwy
- mielona papryka czerwona ostra
- 2 liście laurowe
- pieprz w ziarnkach potłuczony
- sól
- zioła prowansalskie
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone piersi kurczaka kroję w długie paski o szerokośli około 1 cm. zalewam marynatą i chłodzę w lodówce najlepiej przez dobę, jeśli nie mam czasu wystarczy kilka godzin. Warzywa kroję na spore kawałki, zmarynowanego kurczaka nadziewam na patyki w formie węża a w wolne przestrzenie nabijam naprzemian, cukinię, cebulę, paprykę. Na grilu smaże około 30 minut co jakiś czas podlewając marynatą. Pyszności!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz