- 1 duża gruszka
- 1 camembert
- 1 duża łyżka miodu
Sposób przygotowania:
Najlepsza do tej przekąski jest jak najdłuższa gruszka, wtedy najłatwiej jest zawinąć ją wkoło sera. Umytą i obraną gruszkę kroję w jak najcieńsze paski; na patelnię daję jedną, dużą łyżkę miodu (może być nawet troszkę więcej, ilość miodu nie decyduje o smaku całej przekąski), gdy miód zacznie "bulbać" zmniejszam płomień i układam pociętą gruszkę, glazurują ją do momentu gdy nie zacznie robić się na pół-przezroczysta i miękka.
Camembert kroję w małe kawałki i owijam go plastrami zglazurowanej gruszki. Uważajcie przy zawijaniu ponieważ gruszma jest bardzo gorąca i łatwo jest się poparzyć. Przekąskę podaję do białego wina.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz