czwartek, 21 marca 2013

Kotlety z czerwonej fasoli i pieczarek

     Wegetariańska wersja kotletów, szybki sposób na orginalny i bardzo smaczny obiad :)Kuchnia wegetariańska, Kotlety z czerwonej fasoli, Z pasji dla pasji, Agnieszka Gała
     Potrzebne składniki:
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • natka pietruszki
  • 1 duże jajko
  • 2 garści bułki tartej
  • sól, pieprz
     Sposób przygotowania:
     Pieczarki po oczyszczeniu ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kostkę i smażę razem z pieczarkami. Doprawiam solą i pieprzem, jeśli macie czubrycę zieloną to również można ją dodać, bardzo dobrze pasuje do fasoli :)
Kuchnia wegetariańska, Kotlety z czerwonej fasoli, Z pasji dla pasji, Agnieszka Gała
     Fasolę odsączam i miażdżę tłuczkiem do ziemniaków lub zgniatam widelcem. Do tak potraktowanej fasoli dodaję przestudzone pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, jajko i bułkę tartą. Całość dobrze wyrabiam i formuję kotlety. Obtaczam je w mące i smażę z każdej strony na rumiany kolor.
    Czas przygotowania to około 30 miut. Smaczne i zdrowe kotlety gotowe ;)

Kuchnia wegetariańska, Kotlety z czerwonej fasoli, Z pasji dla pasji, Agnieszka Gała
SMACZNEGO! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz