Potrzebne składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 500 g pieczarek
- 1 duża cebula
- natka pietruszki
- 1 duże jajko
- 2 garści bułki tartej
- sól, pieprz
Pieczarki po oczyszczeniu ścieram na tarce na dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kostkę i smażę razem z pieczarkami. Doprawiam solą i pieprzem, jeśli macie czubrycę zieloną to również można ją dodać, bardzo dobrze pasuje do fasoli :)
Fasolę odsączam i miażdżę tłuczkiem do ziemniaków lub zgniatam widelcem. Do tak potraktowanej fasoli dodaję przestudzone pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, jajko i bułkę tartą. Całość dobrze wyrabiam i formuję kotlety. Obtaczam je w mące i smażę z każdej strony na rumiany kolor.
Czas przygotowania to około 30 miut. Smaczne i zdrowe kotlety gotowe ;)
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz