Potrzebne składniki:
- 2 awokado
- 2 pomidory
- pęczek pietruszki lub kolendry
- pęczek szczypiorku
- 1 papryczka chili
- 1 ząbek czosnku
- sok z połowy limonki lub cytryny
- sól, pieprz
- bagietka
Sposób przygotowania:
Przygotowanie pasty trwa około 20 minut. Awokado wydrążam, są dwa sposoby podania, możne je zblendować lub pokroić w kostkę, ja wybrałam tę drugą opcję, skrapiam sokiem z cytryny i solę. Pomidory sparzam, obieram ze skóry, wydrążam gniazda nasienne i kroję w kostkę. Papryczkę chili, pietruszkę i szczypior i czosnek siekam. Wszystko razem mieszam i całość doprawiam pieprzem. Grzanki kilka minut podgrzewam w piekarniku i ... guacamole gotowe :) Ciepłe grzanki w połączeniu z aromatycznym awokado to coś co lubię najbardziej :)
A teraz przedstawiam moje osobiste testerki, Sonię, Hanię i Marysię. Tak spędzone popołudnia napawają mnie energią i pokazują, że gotowanie jest dobre. A nie ma większej przyjemności jak gotowanie dla kogoś :)
Bardzo, bardzo gorąco dziękuję za super gotowanie z super dziewczynami ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz