Potrzebne składniki:
- 4 szk. mąki
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1.5 szkl. cukru,
- sól
- 4 jaja
- 2 szkl. mleka
- 2/3 szkl. oleju
- groszki czekoladowe lub tabliczka mlecznej czekolady
- dla wzmocnienia "czekoladowości" można dodać kakao
- posypka dla ozdoby
Sposób przygotowania:
Jaja ubijam z cukrem, przeciewam mąkę z proszkiem i na przemian dodaję wszystkie składniki. Do każdej foremki wlewam dużą łyżkę masy, na to czekoladowe groszki i kolejną dużą łyżkę ciasta. Piękę w 200 stopniach około 25 minut. Czekoladę roztapiam na kąpieli wodnej i polewam nią mifiny, następnie przyozdbiam. Powinno wyjść 36 mifinek ale jeszcze nigdy mi się nie udało, zamykam się w 24 :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz